Conferința „Investiții și coeziune în regiunile și comunele locale europene: promovarea inovării și a Patrimoniului Cultural”, organizată de Grupul Alianței Europene în Comitetul European al Regiunilor

Luni, 26 noiembrie 2018, Bucureștiul a reunit politicieni și experți locali și regionali din întreaga UE care au discutat oportunități de investiții la nivel local, cu un accent deosebit pe inovare și pe patrimoniul cultural. Conferința intitulată „Investiții și coeziune în regiunile și comunele locale europene: promovarea inovării și a Patrimoniului Cultural” a fost organizată de Grupul Alianței Europene în Comitetul European al Regiunilor și de Asociația Comunelor din România (ACoR).

La invitația Asociației Comunelor din România, la eveniment a participat și domnul Claudiu-Sorin Roșu-Mareș, Secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al României, care a subliniat principalele priorități și inițiative pe care guvernul român le desfășoară în domeniu. De asemenea, participanții au avut ocazia să audă diferite experiențe în utilizarea Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR) și dezvoltarea strategiilor de investiții regionale de la experți din Catalonia, Irlanda, Polonia și România.

Evenimentul a fost precedat de o vizită de lucru la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, unde au avut ocazia să se familiarizeze cu patrimoniul cultural unic al comunelor rurale din România. La Muzeul Național al Satului a fost organizat și un stand cu produse tradiționale dobrogene de către Primaria comunei Cumpăna, județul Constanța.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.ea.cor.europa.eu

Atașate sunt Comunicatul de presă al evenimentului, în limba română și limba engleză, precum și poze de la ambele evenimente.