Primarul Alin Nica va face parte din juriul care va desemna capitalele culturale europene pentru anii 2023 – 2025

Primarul comunei Dudeștii Noi, Alin-Adrian Nica, a fost desemnat de Comisia Europeană, la propunerea Comitetului European al Regiunilor, să facă parte din juriul de experți care va desemna capitalele culturale europene pentru anii 2023 – 2025.

Juriul este format din 12 membri, din care doi aparțin țărilor care au capitale culturale, iar zece reprezintă diverse instituții europene (Parlamentul European, Comisia Europeană etc). Din partea Comitetului European al Regiunilor este un singur membru respectiv Alin-Adrian Nica. Este pentru prima dată când un român face parte din acest juriu.

Juriul va monitoriza capitalele europene desemnate și pregătirile pe care le fac pentru a fi în conformitate cu dosarele de candidatură. Este vorba de orașele care vor fi capitale culturale între anii 2020 și 2022. Printre acestea se află și Timișoara, care va fi Capitala Europeană a Culturii din partea României în anul 2021. „Această poziție reprezintă o recunoaștere a experienței pe care am dobândit-o în instituțiile europene, iar pentru România este o premieră să aibă reprezentant în această funcție” – a declarat Alin-Adrian Nica, membru al Delegației României la CoR.