EWRC: Orașe mici și mijlocii – Provocări și soluții pentru extinderea transformării digitale

Asociația Orașelor din România (AOR) vă recomandă să participați la evenimentul „Orașe mici și mijlocii – Provocări și soluții pentru extinderea transformării digitale”. Scopul evenimentului va fi să analizeze provocările și oportunitățile specifice digitalizării în orașele mici și mijlocii.

Concentrându-ne în special pe conceptul de interoperabilitate ca mijloc de accelerare a furnizării serviciilor digitale și de a crea efecte pozitive pentru economia mai largă, se vor discuta pașii cheie care ar trebui luați de orașele sau comunitățile mici și mijlocii în procesul de digitalizare cu instrumentele UE disponibile.

Pe parcursul atelierului, pe baza mișcării Living-in.EU și a experienței Eurotowns, participanții vor discuta ce înseamnă tranziția digitală într-un context local, care sunt provocările locale în implementarea soluțiilor digitale și ce este necesar la nivelul UE pentru a promova localizarea procesului de transformare digitală.

Atelierul va avea loc pe data de 11 octombrie la ora 17.30.

Configurarea interactivă, inclusiv împărțirea în sesiuni paralele / săli de desfășurare, va permite participanților să discute în detaliu aspecte particulare ale transformării digitale la nivel local, și anume:

  • Provocări locale în implementarea soluțiilor digitale
  • Instrumentele UE pentru sprijinirea tranziției digitale
  • Necesități la nivelul UE pentru a încuraja localizarea procesului de transformare digitală
  • Stimularea ecosistemului digital local, de exemplu prin intermediul centrelor europene de inovare digitală
  • Măsurarea eficacității tranziției digitale.