Conferinta – SET PLan (Planul strategic european privind tehnologiile energetice) 12-14 iunie,2019, Bucuresti

În perioada 12 – 14 iunie 2019, Comisia Europeană – DG Energy în parteneriat cu :

– Asociația Municipiilor din România
– Comitetul European al Regiunilor
– Ministerul Energiei
– Universitatea Politehnica,

va organiza, la București, Conferinta SET Plan 2019 (Planul strategic european privind tehnologiile energetice) si Reuniunea Comisiei ENVE (Commission for Energy, Climate Change and Environment) – „Future Energy for Our Future Cities”, evenimentul inclus în Calendarul Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

“Planul strategic european privind tehnologiile energetice (SetPLan) “ vizeaza accelerarea dezvoltarii si a utilizarii tehnologiilor care vor furniza consumatorilor o energie curata, accesibila si durabila. Acesta urmareste sa imbunatateasca noile tehnologii dintr-o abordare integrata si reducerea costurilor prin coordonarea eforturilor nationale de cercetare pentru acelerarea realizarii obiectivelor UE 2030 si 2050.

La eveniment vor participa, reprezentanti ai Comisiei Europene si peste 600 de lideri locali și regionali aleși, preşedinţi de regiuni, primari din cele 28 state membre ale Uniunii Europene , membri ai guvernelor, precum si reprezentanti ai companiilor active in domeniul energetic.

Având în vedere faptul că autoritățile locale și regionale joacă un rol central în punerea în aplicare a politicii UE în domeniul mediului, al schimbărilor climatice și al politicii energetice, vă invităm să participați la SetPlan 2019 și să vă inscrieti:
on-line pe platforma dedicată: http://setplan2019.gov.ro/registration/.

Cu această ocazie vă puteti exprima optiunea de a participa la un drive test cu mașini cu hydrogen, puse la dispoziție de firma FCH JU pe toata durata evenimentului.

Primii care si-au exprimat intrresul de a merge cu un astfel de autoturism sunt :
> Karl-Heinz Lambertz- Președintele CoR
> Stefano Bonaccini – Președintele CEMR

 

Înscriere aici!