Întâlnire cu președintele CoR

Primarii de municipii, oraşe şi comune din România se alătură Coaliţiei Europene pentru apărarea fondurilor UE alocate regiunilor. În contextul lansării, pe 9 octombrie, în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor şi Oraşelor, a Alianţei pentru Coeziune, Preşedintele Comitetului European al Regiunilor – CoR, domnului Karl -Heinz Lambertz, prezent la Bucureşti a vorbit Delegaţiei României la CoR despre obiectivele acestei alianţe.

“Politicile de coeziune ale UE sunt acele politici care creează locuri de muncă, care aduc îmbunătăţiri infrastructurii şi accelerează coeziunea socială. Este simbolul solidarităţii europene şi, tocmai de aceea, o Europă fără politici de coeziune este o Europă pe care nu ne-o putem imagina. Mă bucură faptul că toate discuţiile pe care le-am avut aici, în România, mi-au transmis semnale clare că autorităţile locale sunt interesate şi ne susţin în demersurile noastre în acest sens şi apreciez, în mod deosebit, implicarea Delegaţiei României la CoR, condusă de domnul Robert Sorin Negoiţă” a declarat Preşedintele Comitetului European al Regiunilor – CoR, domnului Karl -Heinz Lambertz.

«Suntem hotărâţi, ca Delegaţie a ţării noastre la CoR, să avem o activitate intensă, să fim vizibili şi să ne expunem punctele de vedere. Aş vrea ca nu doar Delegaţia României la Comitetul Regiunilor să se implice în acest demers, acela de a acţiona pentru a da un nou sens şi o nouă direcţie Uuniunii Europene şi, tocmai de aceea, atât ieri, cât şi astăzi am avut numeroase întâlniri atât cu autorităţile centrale, cât şi cu cele locale, fiind cu toţii interesaţi de viitorul UE şi de participarea României la toate aceste decizii« a susţinut Preşedintele AMR şi Preşedintele Delegaţiei României la CoR, domnul Robert Sorin Negoiţă. Împreună cu Preşedintele AMR, domnul Robert Sorin Negoiţă, care deţine şi preşedinţia Delegaţiei României la CoR, oficialul european a avut întâlniri cu Preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu, cu Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, cu Prim-Ministrul, domnul Mihai Tudose, cu Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene, domnul Victor Negrescu, cu Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, cu Primarul General al Capitalei, doamna Gabriela Firea şi Comisarul European pentru Politică Regională, doamna Corina Creţu. Totodată, Preşedintele CoR a vizitat mai multe obiective din Sectorul 3, alături de edilul şi Preşedintele AMR, domnul Robert Sorin-Negoiţă. S-au inspectat o serie de şcoli reabilitate şi modernizate, săli de sport moderne, nou construite, mai multe blocuri aflate în programul de reabilitare termică, dar şi două obiective salvate de la paragină şi redate cetăţenilor: fosta Şcoală Bosianu, actualul sediu al Primăriei Sectorului 3, şi Cinematograful Gloria. Prima zi a vizitei a prilejuit şi o întâlnire cetăţenească, în cadrul căreia, oficialul European a răspuns întrebărilor cetăţenilor.