Marsilia: Summitul regiunilor și orașelor

Summitul european al regiunilor și orașelor este o reuniune a reprezentanților locali organizată la fiecare doi ani de Comitetul European al Regiunilor pentru a discuta despre viitoarele provocări ale UE.

De această dată, Summit-ul urmărește creșterea impactului și a extinderii Conferinței privind Viitorul Europei. Vocile regiunilor și orașelor trebuie auzite și ascultate, deoarece acestea contribuie la proiectul european și joacă un rol esențial în plasarea cetățenilor în centrul Europei.

Cu sprijinul gazdelor și co-organizatorilor francezi, reprezentanților tinerilor și o largă participare oferită de formatul hibrid, cel de-al 9-lea Summit European al Regiunilor și Orașelor invită cetățenii și reprezentanții aleși ai acestora să contribuie la conceperea unei Europe mai rezistente, mai coezive și mai democratice.

Cu o săptămână înainte de ultima sesiune plenară a Conferinței privind Viitorul Europei, vom analiza cererile și sugestiile din partea orașelor și regiunilor implicate în eforturile de redresare și dornice să coopereze în vederea unui viitor mai durabil.

În marja Conferinței privind Viitorul Europei, Comitetul European al Regiunilor a lansat un sondaj cu privire la viitorul Europei pentru a afla ce cred oamenii cu adevărat despre Uniunea Europeană, rolul acesteia, beneficiile ei și provocările sale viitoare. Sondajul este disponibil în toate limbile oficiale ale UE, este deschis tuturor și este complet anonim.

Vă rugăm să completați sondajul aici.

Data: 3-4 martie 2022 la Marsilia